Multimediaviestinnän kurssi-blogi, johon keräämme ja kommentoimme artikkeleita, uutisia ja videopätkiä aiheesta Long Tail - pitkä häntä verkossa.

torstaina, toukokuuta 10, 2012

Hakukoneoptimointi pakottaa kapulakieleen - vai pakottaako sittenkään?

SEO eli Search Engine Optimization on informaatiota pursuavan internetin aikana yhä tärkeämpää. Mutta koska esimerkiksi toimittajien pitäisi kirjoittaa artikkelinsa ajatellen mahdollisimman hyviä hakusanoja, se tarkoittaa, että kirjoittamisesta tulee kapulakielistä "konekieltä". Ei välttämättä. SEO voidaan toteuttaa sekä ihmisille että koneille, kuten tämä artikkeli osoittaa.

Mutta jottei asiasta tehtäisi liian helppoa, täytyy ottaa huomioon ainakin nämä asiat, ennen kuin hakukoneoptimointi on no, optimaalista. Jätetään se semanttinen web nyt tässä kohden kokonaan mainitsematta. Siitä saisi oman postauksen tai oikeastaan bloginkin aikaiseksi.

P.s. Tätä postausta ei tietoisesti hakukoneoptimoitu (mitä nyt muutaman metadatan lisäsin ilostuttamaan kansaa).

t. tiina

1 kommentti:

  1. Ensimmäisen artikkelin mainitsema meta-tietojen käyttö tuntuu useimmilla unohtuneen. Yliopistommekin etusivun metatiedoista löytyy julkaisujärjestelmän ja päivityksen tiedot. Googleen tuo kuvaus taitaa tulla sitemapin kautta?

    Vielä ei ole sisältögeneraattoreita[1][2] taidettu kehittää SEO:n edellytyksiä vastaaviksi.

    VastaaPoista