Multimediaviestinnän kurssi-blogi, johon keräämme ja kommentoimme artikkeleita, uutisia ja videopätkiä aiheesta Long Tail - pitkä häntä verkossa.

lauantaina, huhtikuuta 28, 2012

Sosiaaliset verkostotkin noudattavat pitkää häntää

Tässä pitkää häntää enemmän tutkiessa löysin itselleni uuden yhteyden sosiaalisen median sekä pitkän hännän välillä, nimittäin sosiaalisen median käyttäjät, jotka jakavat hyvin spesifit mielenkiinnon kohteet, voivat myös muodostaa oman verkostonsa.


Long Tail -teoria on siis sovellettavissa myös siihen, kuinka sosiaalisen median parista löytyy omia verkostojaan koskien netin käyttäjien mielenkiinnon kohteiden pitkää häntää. Facebook ja MySpace ovat suosituimpia sosiaalisen median verkostoja, mutta moniko on kuullut esimerkiksi kokkailuyhteisö BakeSpacesta tai elokuvaharrastelijoiden sivusto Flixteristä?


Sosiaalisten verkostojen ja pitkän hännän yhteydestä löytyy erilaisia tekstejä googlettamalla, mutta yksi hyvä aihetta käsittelevä blogiteksti löytyy täältä. Tämä teksti avasi omat silmäni ko. yhteydelle ja tämä ymmärrys tulee varmasti vaikuttamaan myös tuleviin postauksiini tieteellisiä artikkeleja käsitellen.


Facebook kuuluu ehdottomasti suosituimpiin sivustoihin. Sosiaaliset verkostot voidaan myös kuvata Long Tail -kaaviokuvan mukaisesti:




Long Tailin häntä on siis pullollaan erilaisia sosiaalisia verkostoja, joiden käyttäjien määrä voi olla hyvinkin pieni. Onko joku lukijoista liittynyt itse tällaiseen ns. pitkän hännän verkostoon?

t. laura

2 kommenttia:

  1. Flickr ja sen käyttäminen on täällä tuttua, muut taulukossa mainitut sosiaalisen median verkostot (Facebook poislukien) eivät vielä ole löytäneet omaan käyttööni. Muutamia nimeltä tuttuja palveluja toki näkyy taulukossa :) Mielenkiintoista kyllä, mitä kaikkea sitä löytyykin ja miten monelle eri "alalle"! Tuon fabric of folly -blogikirjoituksen listaan esim. "Pets"-sarjaan sijoittuisi varmaan suomalainen Petsie, joka on siis kuin lemmikkien IRC-galleria.

    VastaaPoista
  2. Itselläni ei ole käytössä muita palveluita kuin Facebook, eikä oikein kaveripiirillänikään niin ehkä siksi ei ole tullut lähdettyä mukaan. Tosin yksi juuri mainitsi liittyneensä Linkediin ja Friendsteriin, joten ehkä minäkin sitten joskus.

    Ps. kaaviokuvan sivustoista oli hankala saada selvää ainakin minun pikku näytöltä.

    VastaaPoista